Project: SSW De Bilt, De Bilt.

Om de energiezuinigheid van het complex te waarborgen bij zowel nul-op-de-meter alsmede het A-label hebben wij besloten het gehele complex in te pakken met een nieuwe isolerende schil, dit geeft ook de kans om de uitstraling van het gebouw aan te pakken.

De horizontale baksteenstrips worden zonder verticale voegen geplaatst, waardoor een versterkte horizontaliteit en verticaliteit ontstaat in het gevelbeeld. De bakstenen zijn een gemixte tint bruin-oranje voor de bovenzijde, en een levertint voor de plint. De steen hebben we vooral gekozen om het gebouw een meer tijdloze uitstraling te geven en warmte, kleur en contrast met de groene omgeving te creëren.

In het ontwerp is de bestaande horizontale geleding behouden en versterkt door geleding aan te brengen in de dikte van het pakket. De horizontale banden hebben een accent meegekregen in het verticale metselwerk om dit te accentueren.

Daarnaast hebben we de balkons aangepakt met een Normteq Sl!de overschuifbalkon, en hebben we de hekwerken vervangen door een deels gesloten en deels open hekwerk, waardoor privacy, maar ook uitzicht vanaf de balkons aanwezig is.

Nul-op-de-meter:
De dakranden van het complex worden in het Nul-op-de-meter ontwerp opgehoogd en zullen deels overhangen, hierdoor hebben we meer ruimte op het dak gecreëerd om zo veel mogelijk PV panelen te plaatsen. Door de dakranden in hoogte te laten verspringen wordt het lange gebouw opgedeeld in kleinere segmenten die in afwisseling lopen met de balkons.