Project: Renovatie Martin Campslaan, Rijswijk.

Binnen het wijkprogramma van Rijswijk Wonen voor de wijk Steenvoorde Zuid waren de twee flats aan de Martin Campslaan als eerste aan de beurt. In april 2014 werd begonnen met de uitvoering van een verbeterplan. De aanpak richtte zich vooral op het uitvoeren van onderhoud, het verbeteren van de energiezuinigheid van de woningen en de uitstraling van de flats, zowel in als rondom de woningen.

Door de aanpak van de galerijen met blauwe glazen windschermen langs de gevel en diverse ingrepen in de plint hebben de flats een frisse uitstraling gekregen die aansluit op de heringerichte binnenruimte.

De entrees zijn afgesloten en ruimer en hoger gemaakt. De indeling van de plint is op de schop gegaan en de fietsenbergingen zichtbaar gemaakt van buitenaf.

In het originele plan was t.p.v. de entree een open verbinding tussen de Martin Campslaan en het water. Eerdere ingrepen hebben de verbinding teniet gedaan. Maar met de nieuwe verhoogde lichte entreehal, is deze weer in ere hersteld.

Ook is er fors geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen, waardoor de woningen nu gemiddeld energielabel B. Op het dak zijn in totaal 440 zonnepanelen geplaatst. De bewoners hebben na de werkzaamheden meer wooncomfort en een energiezuinigere woning.

In juli 2015 hebben we samen met de bewoners de feestelijke oplevering gevierd. De flats kunnen zeker weer 40 jaar mee.