Project: ”Sequoia” De Kwekerij, Utrecht

Samen met SSH ontwikkelt A3 Architecten Gebouw 1, genaamd ”Sequoia”, van de campus ‘De Kwekerij’ op het voormalige KPN terrein langs de Burgemeester Fockema Andrealaan. De campus is bestemd voor de huisvesting van studenten en starters in diverse gebouwen. De campus is een verzameling van gebouwen welke met een alzijdig geprogrammeerde plint een actieve buitenruimte creëert onder andere met horeca, studieruimten en andere algemene voorzieningen.

”Sequoia” is het eerste gebouw dat ontwikkeld wordt. Oorspronkelijk was het plan opgezet als transformatie van de bestaande KPN toren. Dit idee is losgelaten. Er wordt een nieuw plan gemaakt waarbij de fundering van de bestaande toren hergebruikt wordt. Het grondwaterpeil ligt ongeveer gelijk aan de bestaande keldervloer van de KPN toren en zal daarom als ondervloer voor de nieuwe funderingsplaat dienen.

De toren ”Sequoia” bevat in totaal op de verdiepingen 318 zelfstandige woonunits en 32 collectieve keukens. De begane grond wordt voorzien van facilitaire functies met een hoofdentree aan het toekomstige campus plein en een verhuisentree aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan. De kelder bevat stallings- en techniekruimten. Op de begane grond en in de kelder is 2 maal een ruimte van 150 m2 voor KPN bestemd.

Leuk detail is het filmpje van de De LEGO-maquette van “De Kwekerij” in van HorizonCreative welke ter plaatse te zien is in de informatieruimte naast de horeca in het tijdelijke promotiegebouw.

Bron: website Jebber