Project: Beatrixlaan, Poeldijk

A3 Architecten verzorgde het ontwerp bij het groot onderhoud van 3 flats in Poeldijk. Er zijn maatregelen toegepast om de gebouwen uit 1970 energiezuiniger, comfortabeler en veiliger te maken.

De appartementen zijn op meerdere niveaus geüpgraded. Het overgrote deel van de werkzaamheden waren met name gericht op het aanpassen van de buitenzijde van de flats.

Wij beschouwden de flats als een uitzondering binnen de context. Zowel de typologie, bouwmethodiek  als ook korrelgrote verschilt sterk met zijn omgeving.

Met de nieuwe uitstraling van de flats, heeft A3 Architecten dat willen benadrukken door een onderscheidende architectuur en materiaalgebruik. De kopgevels zijn met keramische tegels bekleed in felle glanzende en frisse tinten, als contrast met de omliggende bebouwing in donker metselwerk. Een  nieuwe verhoogde luifel zorgt ervoor dat de entree een licht en herkenbaar element wordt.

Ook de hekwerken aan de galerijen en balkons zijn vervangen. De met overmaat ontworpen wit gepoedercoate handregel en zetwerk t.p.v. de betonbanden, accentueren de horizontale geleding van de gebouwen. In het glaswerk zijn de kleuren die de flats hun nieuwe identiteit geven terug te vinden. Het nieuwe tegelwerk van de opgehoogde galerijen en schilderwerk van de langs gevels zorgt voor een prettiger thuiskomen.