Gewonnen!!!

Geplaatst in: Nominatie, Woningbouw, Gewonnen

De duurzaamheidsprijs van de provincie Utrecht met het ontwerp van ons bureau A3 Architecten voor de restauratie van 388 woningen in Utrecht Hoograven-Zuid, ooit ontworpen door Gerrit Rietveld. Onze opdrachtgever Woningcorporatie Bo-Ex van harte gefeliciteerd met deze mooie erkenning! Spannende middag gisteren in Utrecht: het restauratie- en duurzaamheidsplan van ons bureau A3 Architecten voor de 2 Gerrit Rietveldstempels (388 woningen) in Utrecht Hoograven-Zuid is genomineerd voor de Duurzaamheidsprijs 2018 van de provincie Utrecht: opdrachtgever Woningcorporatie Bo-Ex, uitvoering Koopmans Bouwgroep B.V.

https://www.provincie-utrecht.nl/actueel/nieuwsberichten/nieuwsberichten/november-2018/woningcorporatie-bo-ex-wint-provinciale-duurzaamheidprijs/ 

RIETVELDWONINGEN

De woningen zijn in bewoonde staat zowel aan de binnen als buitenzijde grondig aangepakt. Diverse eerdere renovaties, zoals het toepassen van kunststof kozijnen met plat profiel, hebben in de loop van de jaren het evenwichtige en sterke gevelbeeld verstoord. Het originele gevelbeeld met karakteristieke kleurstelling van Rietveld wordt nu weer zorgvuldig hersteld. Dit in combinatie met een energetische verbetering naar label B. Bij de entrees van de portiekblokken zorgt een lichtbeton luifel, in dezelfde stijl als de originele gevelbanden, voor subtiele verbetering van ‘het thuiskomen’.

Klik hier voor meer informatie over de Rietveldwoningen.