Rietveldwoningen finalist Duurzaamheidsprijs

Geplaatst in: Nominatie, Woningbouw

Nog vijf finalisten strijden om de Utrechtse Duurzaamheidsprijs van 2018. Dit jaar gaat de prijs naar projecten in de provincie Utrecht die een mooi voorbeeld zijn van duurzaamheidsmaatregelen in de restauratiesector. De Duurzaamheidsprijs is een initiatief van de provincie Utrecht.

Vernieuwende oplossingen die bijdragen aan een duurzame toekomst van de provincie worden op deze manier in de spotlights gezet. Omdat 2018 is uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, heeft de provincie Utrecht de Duurzaamheidsprijs dit jaar verbonden aan het duurzaam restaureren van gebouwd erfgoed.

RIETVELDWONINGEN

De woningen worden in bewoonde staat zowel aan de binnen als buitenzijde grondig aangepakt. Diverse eerdere renovaties, zoals het toepassen van kunststof kozijnen met plat profiel, hebben in de loop van de jaren het evenwichtige en sterke gevelbeeld verstoord. Het originele gevelbeeld met karakteristieke kleurstelling van Rietveld wordt nu weer zorgvuldig hersteld. Dit in combinatie met een energetische verbetering naar label B. Bij de entrees van de portiekblokken zorgt een lichtbeton luifel, in dezelfde stijl als de originele gevelbanden, voor subtiele verbetering van ‘het thuiskomen’.

Klik hier voor meer informatie over de Rietveldwoningen.

PRIJSUITREIKING

Tijdens het symposium Duurzaamheid en erfgoed op 15 november wordt de Duurzaamheidsprijs uitgereikt aan een restauratieproject met de beste duurzaamheidsmaatregelen. Door middel van een korte film zullen de finalisten worden gepresenteerd aan het publiek en zal de voorzitter van de jury bekend maken wie de winnaar is. Na de prijsuitreiking zal de film online gezet worden.