1e paal de grond in voor Louis Ruys!

Geplaatst in: Bedrijfspand, Nieuwbouw

Afgelopen maandag, 27 februari, is Staton Bouw uit Werkendam begonnen met de bouw van het nieuwe pand voor Louis Ruys. Gisteren, donderdag 2 maart, werd de eerste paal feestelijk gevierd. Opdrachtgever, Martin de lange, vertelde in een inspirerende speech over het leven van de heijpaal, waarin deze voor hem, letterlijk de dragende kracht word voor zijn nieuwe bedrijfspand. Hij sprak over de onzichtbare kracht achter een bedrijf, een treffende vergelijking.

Na de voorbereidende werkzaamheden door KWS zijn de werkzaamheden nu in volle gang! Het huidige pand van Louis Ruys, een groothandel, in- en exporteur van staalkabels en kettingen werd te klein voor de groeiende voorraad. Daarom is A3 Architecten benaderd om het nieuwe bedrijfspand aan de Ohmstraat op het bedrijventerrein Bakenstijn in Zwijndrecht te ontwerpen.

Bij het ontwerp voor Louis Ruys hebben we de bedrijfsstructuur laten terug komen in de opbouw van het bedrijfsgebouw. Alle ruimte zijn verbonden met de centrale as, het hart van het bedrijf. Door de verschillende kleuren en materiaal soorten vormt het gebouw een eenheid, waar de verschillende volumes herkenbaar worden weergegeven.

 

Voor meer informatie over het project, klik hier.