Woningen Plejadenlaan in Bergen op Zoom worden duurzamer, comfortabeler en mooier!

Goed nieuws, de vergunning is binnen dus er kan gestart worden met de aanpak van 240 appartementen aan de Plejadenlaan in de Gemeente Bergen op Zoom! De woningen worden duurzamer, comfortabeler en vooral mooier. De bewoners zijn ook blij want meer dan 80% van hen zei ‘ja’ tegen het verbeteren van hun woningen. In opdracht van Era Contour B.V.|TBI heeft A3 Architecten het ontwerp, renovatie- en verduurzamingsplannen en de technische uitwerking gemaakt voor deze 240 woningen van woningcorporatie Stadlander.

Het ontwerp betreft een complete en integrale aanpak van woongebouw en woonomgeving, die uiteraard aansluit bij de naastgelegen Wilmaflats zodat er een familie van blokken binnen de omgeving blijft bestaan. Dezelfde aanpak die bij de reeds gerealiseerde Wilmaflat aan de Wierlaan is toegepast wordt ook doorgevoerd in de Wilmaflats aan de Plejadenlaan. 

Verschillend in de situatie van de Plejadenlaan is dat de twee Wilmaflats zijn gekoppeld aan twee externe gebouwen. De twee externe gebouwen krijgen in het nieuwe ontwerp een eigen karakter en de Wilmaflats worden ook als eigen gebouw duidelijker geprofileerd. De entrees worden meer van elkaar gescheiden waardoor een duidelijker thuiskomen wordt gerealiseerd. De sociale veiligheid en herkenbaarheid van het gebouw wordt verbeterd door kopgevels en plinten te verlevendigen met verlichtingen en raampartijen.

Ook speelt vergroening een grote rol in de wijk. Het groen wordt daarom toegepast in de plinten om een zachte overgang van straat naar gebouw te vormen en daarnaast wordt op het dak een luifel toegepast met groen om zo een baken te vormen aan de Sterrenlaan.

De verbeterwerkzaamheden worden medio 2024 afgerond.