Wonen aan de Spoorsingel in Schoonhoven – nieuwbouw

Aan de Spoorstraat in Schoonhoven, waar vroeger de spoorremise was, komt een prachtige woonbuurt met nieuwe, duurzame woningen. In opdracht van Van Wijnen West B.V. heeft ons bureau, A3 Architecten deze woningen ontworpen vanuit de gebruiker en het karakter van de plek.

Schoonhoven is van origine een vestingstad. In de architectuur heeft A3 teruggegrepen naar een recenter verleden. A3 koos voor een industriële architectuurstijl waarmee wordt verwezen naar de fabriekspanden die hier stonden. Als je naar de woningen en het appartementengebouw kijkt, zie je dat de roedeverdeling, donkere tinten en dakvorm doen denken aan een oud fabriekspand. Door te kiezen voor deze architectuurstijl krijgt deze buurt een heel eigen uitstraling en blijft het stationsgebouw een uniek pand dat eruit springt, zeker omdat A3 Architecten het gebouw in de opzet wat ruimte heeft gegeven.

Er gaat in 2 fasen gebouwd worden. In fase 1 komen 24 woningen bestaande uit 7 herenhuizen, 13 eengezinswoningen en 4 levensloopbestendige woningen. Fase 2 bestaat uit appartementen in allerlei afmetingen. Klik op onderstaande link om te zien hoe de woningen precies gelegen zijn en om de sfeerplattegonden en impressies te bekijken!

https://www.wonenaandespoorsingel.nl/