UpH!LL HOOGWOLDE BAARN | 90 betaalbare woningen

In opdracht van de Achterberg Groep en in samenwerking met de Gemeente Baarn is A3 Architecten druk bezig met het ontwerp voor de transformatie van drie kantoorgebouwen. Het plan ligt aan de boomrijke Gerrit van der Veenlaan. SamenThuis Vastgoedontwikkeling treedt op als gedelegeerd ontwikkelaar voor dit project UpH!LL.

Op de stijlvolle locatie van voormalig Landgoed Hoogwolde in Baarn, direct naast het station en op loopafstand van het gezellige centrum, worden drie kantoorgebouwen getransformeerd tot drie losse woongebouwen met 74 appartementen, 14 bel-etage woningen en 2 stadswoningen. De woningen worden duurzaam, circulair, future proof en krijgen een energielabel A. Bij de entrees komen groene, verdiepte fietsenstallingen en er is genoeg ruimte voor het parkeren van de auto.

Niet alleen de gebouwen worden getransformeerd, maar ook het terrein eromheen. Het plan omvat een groene, parkachtige setting met bloemrijk grasland en wandelpaden. Het parkeren wordt half verhard zodat regenwater makkelijk weg kan. Ook wordt bestaand groen gespaard, versterkt en verrijkt voor extra biodiversiteit.

Het worden 90 betaalbare woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens en startende gezinnen in Baarn. Prognose start bouw 2023.

Samenwerking met:

  • Gemeente Baarn
  • Achterberg Groep
  • SamenThuis Vastgoedontwikkeling
  • Laika (ontwerp en ingenieursbureau)