UPDATE renovatie woongebouw Chris Bennekerslaan en Robert Baeldestraat Rotterdam/ Kralingen

In opdracht van Woonstad Rotterdam ontwierp ons bureau A3 Architecten de plannen voor het renoveren, upgraden en verduurzamen van de woningen. De indeling van de woningen wordt ook veranderd. De slaapkamers gaan naar de kant van de tuin en de keuken en woonkamer komen aan de straatzijde. A3 Architecten heeft hiervoor nieuwe plattegronden gemaakt. Het is een bijzonder project omdat er samen met de bewoners uitgebreid is gekeken wat het gebouw, de collectieve tuin en de woningen zou kunnen verbeteren.

Vorig jaar september 2023 is de aannemer Coen Hagendoorn met het verbeteren gestart van de woningen en het woongebouw aan de Chris Bennekerslaan en de Robert Baeldestraat. De renovatie is in volle gang op het moment. Er is reeds gestart met het vervangen van de bestaande kozijnen. Ook is er begonnen met het isoleren van de woningen voor kou, tocht en geur. Een mooi voorbeeld van wederopbouwarchitectuur.

Een groot deel van de bewoners verhuizen tijdens de verbouwing naar een wisselwoning in de buurt en komen daarna weer terug in hun eigen woning. In vier fases worden er acht portieken gerenoveerd met in totaal 63 woningen. Het werk duurt tot en met voorjaar 2025.