Renovatiewerkzaamheden 504 woningen de Purmerhoek in Capelle a/d IJssel afgerond

Op 1 oktober was het zover en zijn de omvangrijke renovatiewerkzaamheden van de Purmerhoek in Capelle a/d IJssel afgerond. Hiermee zijn alle 504 woningen nu verduurzaamd en toekomstbestendig.

Woningcorporatie Havensteder en Team ERAFlats – een samenwerkingsverband van Smits Vastgoedzorg en TBI-onderneming ERA Contour – ronden, na anderhalf jaar, de renovatie van wooncomplex de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel af.

De buitenschil van het gebouw en alle 504 woningen zijn geïsoleerd en verduurzaamd. Ook aan de binnenzijde is gewerkt aan verbetering van het wooncomfort.

A3 Architecten heeft opdracht gekregen om een ontwerp te maken voor woningverbetering gericht op levensduur verlenging en verduurzaming. Het gebouw krijgt daarbij een andere, meer open uitstraling. De galerij hekwerken op de eerste verdieping werden vervangen door een glazen balustrade, de kopgevels en de plint van het gebouw werden aangepast en de hoofdentrees hebben een moderne, transparante look gekregen. Dat draagt sterk bij aan een gevoel van veiligheid voor bewoners en bezoekers. Ook cosmetisch is de Purmerhoek grondig onder handen genomen. De werkzaamheden aan de Purmerhoek startten in 2019. Peter van Lieshout, directeur Wonen van Havensteder: “Wij willen met name de bewoners bedanken voor hun begrip en medewerking bij dit ingrijpende project. In de voorbereiding en tijdens de werkzaamheden hebben we voortdurend in contact gestaan met de bewonerscommissie. Het was een bijzonder prettige samenwerking.”

De geplande feestelijke oplevering van de vernieuwde Purmerhoek kreeg vanwege de coronamaatregelen een iets andere invulling. Alle bewoners ontvingen als dank voor hun medewerking een kratje met daarin een receptenboek, een schort, een pollepel en verse producten voor een heerlijke tomatensoep. “Wat een ontzettend leuk gebaar”, aldus één van de bewoonsters van de Purmerhoek. “Uiteraard heb je altijd wat overlast bij zo’n groot project, maar we zijn zeker blij met het resultaat!”

Een leuk initiatief en een mooie afronding van deze opdracht. We wensen de bewoners veel woonplezier in hun vernieuwde woningen.