Project De Wielen Alblasserdam – Rijnstraat

Geplaatst in: samenwerken, energiezuinig, Renovatie

Woningcorporatie Woonkracht10 en Smits Vastgoedzorg hebben vorig jaar, 26 september 2022, de aannemingsovereenkomst ondertekend voor het project De Wielen in Alblasserdam. Inmiddels staat het pand in de steigers en is er van start gegaan met de verbouwingen. De 60 sociale huurwoningen aan de Rijnstraat worden technisch en architectonisch verbeterd.

De woningen dateren uit 1985 en zullen de komende maanden grondig worden aangepakt. Zo worden constructieve en brandveiligheidsmaatregelen genomen, wordt het binnenklimaat verbeterd en het energieverbruik teruggebracht naar minimaal label B. Verder krijgen een aantal platte daken sedumbeplanting. Bij de verbouwingsplannen is ook rekening gehouden met de wensen van de bewoners. De door hen ervaren ‘ziekenhuisuitstraling’ van het complex maakt plaats voor een luxe en tijdloze uitstraling. Ook wordt het gebrek aan een eigen buitenruimte opgelost met het aanbrengen van balkons. Dit zorgt voor een meer levendige gevel.

Het architectonisch ontwerp en de technische uitwerking voor het exterieur en het interieur is gemaakt door A3 Architecten. Naar verwachting zijn de verbouwingen voor de bouwvak afgerond.