Prinsessenflats – Rotterdam Prinsenland nadert zijn voltooiing

Het renovatieproject ‘Prinsessenflats’ in het Lage Land in Rotterdam nadert zijn voltooiing.  Het is een ingrijpend en omvangrijk project van 495 bestaande woningen en een aantal nieuw te realiseren mindervalide woningen, verdeeld over drie flatgebouwen. In opdracht van Woonstad Rotterdam ontwierp ons bureau A3 Architecten de plannen voor het renoveren, upgraden en verduurzamen van de woningen. Daarnaast ontwierpen we de entrees en de verbeterde begane grond (de plinten). De uitvoering van dit project wordt verzorgd door Smits Vastgoedzorg.

Zowel buiten als in de woningen is er veel gebeurd. Ondertussen zijn alle woningen al opgeleverd en zijn afgekoppeld van de huidige gasvoorziening en zijn aangesloten op het warmtenet voor warm water en verwarming. Dit warmtenet wordt gevoed met de restwarmte van de Rotterdamse industrie. Daarnaast zijn cv-radiatoren en leidingen vervangen door HR-radiatoren.

Ook is de Leliezorggroep al volop actief in hun nieuwe ruimte in de gebouwplint. De flats hebben een geheel nieuwe uitstraling gekregen door het plaatsen van een prefab betonconstructie met een verbreding van de balkons en verspringingen in het gevelvlak.