Leuk nieuws! Parel Moerwijk genomineerd voor de prestigieuze Haagse Woonprijs!

De Haagse Woonprijs, geïnitieerd door Stichting Wonen in Den Haag, erkent en eert projecten die wonen naar een hoger niveau tillen en een positieve invloed hebben op de omgeving.

De wijk Moerwijk is herkenbaar als wederopbouwgebied met sporen van vooroorlogse architectuur en stedenbouw ontworpen door Dudok. Doordat de huidige bebouwing in slechte bouwkundige staat was, werden de gebouwen aan deelgebied de Ulenpasstraat gesloopt. Het nieuwe ontwerp van de appartementengebouwen bevat kenmerkende architectonische elementen van Dudok die op eigentijdse manier zijn geïnterpreteerd en vertaald.

Van Wijnen West heeft in opdracht van Wijkontwikkelingsmaatschappij Den Haag Zuidwest (WOM) en Hof Wonen Parel Moerwijk ontwikkeld en gerealiseerd. Ons bureau, A3 Architecten, maakte het architectonisch ontwerp en de technische uitwerking. Parel Moerwijk bestaat uit 269 duurzame, betaalbare huur- en koopwoningen, gerealiseerd in het ruim en groen opgezette Moerwijk-Oost.

In oktober brengt de jury een bezoek aan ons genomineerde project om de uiteindelijke winnaar te selecteren (er zijn vijf genomineerde projecten). De winnaar wordt op 27 november 2023 bekend gemaakt.