Lannoy Toren gaat verbouwd worden tot toekomstbestendig woongebouw

In opdracht van VORM gaat A3 Architecten 128 sociale huurwoningen renoveren aan de Loevesteinlaan in Den Haag. Ons bureau is druk bezig met de renovatie- en verduurzamingsplannen en de technische uitwerking voor deze 128 woningen van woningcorporatie Hof Wonen. Een uitdagende opgave!

De woningen worden energiezuiniger, comfortabeler en moderner. Dit zorgt voor meer woonplezier bij de bewoners en een sfeervolle toevoeging aan de omgeving.

Het dak en de gevels krijgen een betere isolatie. De voor- en achtergevel van het woongebouw wordt volledig afgewerkt met minerale gevelstrips. De nieuwe gevels sluiten aan bij de oorspronkelijke bouwstijl, waardoor de schaal van de woning herkenbaar is. Dit zorgt voor een rustige en eigentijdse uitstraling.

Voor de aanpak van elke woning is vijftien dagen uitgetrokken. De woningen worden voorzien van onder andere kunststof kozijnen met triple glas, nieuwe installaties en waar nodig een nieuwe badkamer, toilet en/of keuken. Met deze renovatie en verduurzaming kunnen we betaalbare woningen beschikbaar houden en dat is misschien wel belangrijker dan ooit!

Inmiddels is er gestart met de eerste werkzaamheden en duurt ongeveer twaalf maanden.