Lage Land Rotterdam verduurzaming, onderhoud- en renovatiewerkzaamheden

Geplaatst in: Verduurzamen, Renovatie

In april 2022 startte Havensteder samen met Constructif met het verduurzamen van 264 woningen in Het Lage Land. De 7 blokken liggen gezamenlijk in een stempel in een groene omgeving.

Galerijflats

Langs de Berlagestraat worden twee galerijflats voorzien van liften om de woningen geschikter te maken voor ouderen. Met deze ingreep wordt ook de hoofdentree verplaatst. Daarnaast worden alle flats geïsoleerd en wordt uiterlijk verbeterd. Naast het kenmerkende beton en metselwerk van de bestaande architectuur worden bronzen hekwerken aan het palet toegevoegd om het geheel een rijkere uitstraling te geven.

Portieken

De portiekblokken worden aan de buitenzijde geïsoleerd en voorzien van pleisterwerk. Om de gevel extra detail te geven wordt hierin een belijning aangebracht. Ter plaatse van de entrees worden de gevels voorzien van metselwerk dat overeenkomt met de andere blokken binnen de stempel. Kozijnen worden geschilderd en voorzien van geïsoleerde beglazing. De nieuwe lamellenhekken krijgen ook hier een brons kleur en geven het geheel een warme en rijke uitstraling.