Hoog bezoek De Houttuin in Woerden

Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) bracht maandag 19 juni 2023 een werkbezoek aan ons project De Houttuin in Woerden. Aanleiding was de oplevering van dit bijzondere project met 265 duurzame appartementen. Een mijlpaal, ook omdat dit de start is van een grote herontwikkeling van het voormalige FNV-bedrijventerrein naar een levendige stadswijk.

Minister Hugo de Jonge: “De Houttuin is ontstaan vanuit de houding: hoe kan het wel? En dat is precies wat we nodig hebben. Met de Woningbouwimpuls hebben wij dit project ondersteund en zijn hier ook veel betaalbare woningen gebouwd. Daardoor is er nu een ideale mix van sociale huur, middeldure huur, dure huur en koop. Een uitstekende basis voor een prettige samenleving in het klein. Dat verdient navolging. Als ministerie werken we dan ook graag mee aan dit soort projecten.

De Houttuin, die tot stand is gekomen door nauwe samenwerking tussen de Gemeente Woerden , Cazas Wonen, BAM WonenKarres en Brands, Hilversum, HamburgA3 Architecten, , en GROOSMAN architecten, bestaat uit zes moderne en duurzame woongebouwen. De Houttuin is ingericht als een stadscampus met openbare levendige buitenruimtes. Tussen de woongebouwen komt nog veel groen en water. Het gebied is ondanks de hoge dichtheid geheel autovrij en ligt op een bijzondere locatie: op loopafstand van het station en dicht bij de gezellige binnenstad.

https://www.woerden.nl/Nieuws/Oplevering_De_Houttuin_werkbezoek_minister_Hugo_de_Jonge

Hoog bezoek De Houttuin Woerden