Feestelijke oplevering 265 duurzame appartementen De Houttuin in Woerden

Donderdag 7 september 2023 vierden A3 Architecten met de Gemeente Woerden, CBRE, Cazas Wonen en BAM Wonen de succesvolle oplevering van 265 duurzame appartementen in het project De Houttuin in Woerden. Er was een groot buurtfeest voor en door bewoners onder de naam ‘Houttuin ontmoet’. Nu alle appartementen zijn opgeleverd en de bewoners hun eigen plek gecreëerd hebben, werd het tijd om dit met elkaar te vieren.

Bewoners, projectbetrokkenen en lokale culturele organisaties bemanden kraampjes waar ze hun eigen activiteiten organiseerden. Hierdoor kregen ze de kans om hun buren te ontmoeten. Ook was er een enthousiaste brassband die zorgde voor een spectaculaire muzikale opening, wat de feeststemming er direct inbracht.

Duurzame toekomst

De Houttuin, die tot stand is gekomen door nauwe samenwerking tussen de Gemeente Woerden , Cazas Wonen, BAM WonenKarres en Brands landscape Architecture, A3 Architecten, , en GROOSMAN architecten, omvat de ontwikkeling van zes moderne en duurzame woongebouwen met in totaal 265 appartementen. Gelegen op de voormalige locatie van het FNV-kantoor. De diversiteit aan woningen bestaat uit 82 sociale huurappartementen voor Cazas Wonen, 99 vrije sector huurappartementen voor CBRE Investment Management en 84 koopappartementen.

De Houttuin is ingericht als een stadscampus met openbare levendige buitenruimtes die uitnodigen tot sociale interactie. Duurzaamheid zorgt voor een prettige woon- en leefomgeving. Zo hebben de gebouwen onder andere een goede isolatiewaarde, is er uitsluitend gebruik gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen en zijn er zijn mos-sedumdaken aangebracht evenals vleermuiskasten in de gevels. Ook de buitenruimte wordt maximaal duurzaam, ecologisch verantwoord en met oog voor biodiversiteit ingericht. De ruimte tussen de gebouwen is beplant met bomen, struiken en grassen. Het regenwater dat van de daken stroomt, wordt op het terrein opgevangen in wadi’s en in de langs het project gelegen sloot, om verdroging van de bodem te voorkomen.

Herontwikkeling
Dit project voorziet in een enorme woningbehoefte. Een heel mooi begin van de herontwikkeling van Nieuw-Middelland. Komende jaren zullen meer kantoren plaatsmaken voor woningen. Daarmee krijgt Woerden er een levendige wijk bij waar veel mensen graag wonen.

Wij hebben genoten van deze speciale middag en wensen de bewoners veel woonplezier toe in deze bijzondere omgeving.