1e paal ZSW Gouda

Feestelijke 1e paal voor ZSW in Gouda

Geplaatst in: Woningbouw

Voor de tweede keer in twee maanden slaat wethouder Rogier Tetteroo een eerste paal aan de Sportlaan. Op 7 oktober was dat voor de Leo Vroman woontoren. Op 14 december voor de 64 woningen aan de overkant. Trebbe West bouwt in opdracht van Woonpartners 18 eengezins-woningen, waarvan 6 in de vrije huursector en 22 appartementen voor de sociale verhuur. Daarnaast verkoopt en realiseert Trebbe 24 eengezinswoningen op deze locatie.

Het deelgebied Zuidelijke Stempel West wordt begrensd door de Sportlaan, de Telderstraat, de Kortestraat en de Verzetslaan. In dit gebied komen twee projecten: een woontoren en een combinatie van eengezinswoningen en appartementen. Grenzend aan de woontoren komt een binnenplein waar eengezinswoningen omheen zijn gelegen. De blokjes eengezinswoningen zijn relatief kleinschalig opgesteld en bieden ruimte voor differentiatie in de plattegronden en uitstraling van de woningen. Er komen zowel huur- als koopwoningen. Tevens komen er vier woonwerkwoningen waar ondernemers op straatniveau een winkel of kantoor kunnen inrichten of een praktijk aan huis starten. Aan het pleintje komt ook een kleinschalig gebouw met circa 22 sociale huurappartementen.

Aan de omgeving wordt ook gelijk uitvoering gegeven. Op het pleintje zelf is er ruimte voor parkeren in combinatie met speelvoorzieningen voor de kinderen. De grotere kinderen hoeven voor een fijn balletje trappen alleen maar de straat over te steken en zijn dan gelijk in het nieuwe park. De toekomstige bewoners mogen later in het jaar in overleg met de gemeente de invulling gaan bepalen van het park.