Eerste paal nieuwe sociale huurwoningen Patersweg te Dordrecht

Geplaatst in: Woningbouw, Nieuwbouw, Start bouw

Op woensdag 13 januari 2021 hebben Trivire, Trebbe en Gemeente Dordrecht de eerste paal geslagen voor de 30 appartementen en 18 eengezinswoningen aan de Patersweg in Oud Krispijn in Dordrecht. Ieder op afstand, maar wel tegelijkertijd met de officiële eerste paal op de bouwplaats. Een bijzondere officiële start van de bouw.

Bijzonder snelle bouw

Al 8 weken na deze start zullen de casco’s van de woningen overeind staan en naar verwachting wordt de eerste woning nog voor de zomer opgeleverd. Dat is gerust een bijzonder snelle bouw te noemen. Als alles voorspoedig verloopt, dan is het totale project eind 2021 volledig afgerond.

Wijkvernieuwing Oud Krispijn

Met de realisatie van deze woningen geven Trivire, Trebbe en de gemeente Dordrecht gezamenlijk verdere invulling aan de wijkvernieuwing van Krispijn én de groeiende vraag naar goede, duurzame en betaalbare woningen.

“Oud-Krispijn is de afgelopen jaren enorm opgebloeid, met veel nieuwe woningen”, zegt wethouder Stam. “Ik ben blij dat er nu ook weer sociale huurwoningen bijkomen. Daar is veel belangstelling voor, zeker in een populaire wijk als Oud-Krispijn. De afgelopen jaren zijn er veel verouderde sociale huurwoningen gesloopt. Het is belangrijk om met nieuwbouw het aantal sociale huurwoningen weer op peil te brengen. A3 Architecten heeft voor het ontwerp van deze woningen daarom gekozen voor een eigentijdse interpretatie van naoorlogse architectuur die Oud-Krispijn kenmerkt.