De Houttuin Woerden update!

De Houttuin is volop in ontwikkeling. Negen maanden geleden werd het hoogste punt van het eerste blok bereikt. De eerste 71 vrije sector huurappartementen aan CBRE Investment Management (Netherlands) zijn opgeleverd door BAM Wonen. Van de huidige situatie hebben we een mooi drone filmpje gemaakt.

In totaal worden er op de locatie van het voormalige FNV-pand 265 zeer energiezuinige (sociale-) huur- en koopwoningen toegevoegd aan de woningmarkt van Woerden en omstreken.

Met de oplevering van de eerste woongebouwen breekt een nieuw fase aan in het proces. Na een periode van plannen maken, slopen, bouwrijp maken en het bouwen, komen er bewoners die hier hun thuis gaan krijgen. De komende weken worden ook de eerste 42 koopappartementen opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

De Houttuin, die tot stand is gekomen door nauwe samenwerking tussen de Gemeente Woerden , Cazas Wonen, BAM WonenKarres en Brands, Hilversum, HamburgA3 Architecten, , en GROOSMAN architecten, bestaat uit zes moderne en duurzame woongebouwen. De Houttuin wordt ingericht als een stadscampus met openbare levendige buitenruimtes. Tussen de woongebouwen komt veel groen en water. Het gebied is ondanks de hoge dichtheid geheel autovrij.

De verwachting is dat in het tweede kwartaal van volgend jaar alle woningen opgeleverd zullen zijn.

Lees hier meer 👉 : https://orlo.uk/UbbFg