De Houttuin in Woerden

Een locatie in Woerden die volop in ontwikkeling is. Hier ontstaat een prachtige en unieke hotspot om te wonen, werken en te ontspannen.

6 maanden geleden werd het hoogste punt van het eerste blok van De Houttuin bereikt. In totaal worden er op de locatie van het voormalige FNV-pand 265 zeer energiezuinige (sociale-) huur- en koopwoningen toegevoegd aan de woningmarkt van Woerden en omstreken.

De Houttuin, die tot stand is gekomen door nauwe samenwerking tussen de Gemeente Woerden (Werken voor Oudewater en Woerden), BAM WonenKarres en Brands, Hilversum, HamburgA3 ArchitectenCazas Wonen, en GROOSMAN architecten, bestaat uit zeven gebouwen (zes woongebouwen en een mobiliteits-hub). De Houttuin combineert wonen, werken en recreĆ«ren met stedelijke voorzieningen dichtbij het centrum en NS Station van Woerden. Het totale wooncomplex wordt voorzien van een eigen parkeergarage waarin ook ruimte komt voor kleinschalige voorzieningen zoals pakketbezorging en horeca. In het project is veel aandacht voor groen, duurzaamheid, klimaatadaptatie en een gezond leefklimaat. Het gebied is ondanks de hoge dichtheid geheel autovrij. De verwachte oplevering van het gehele project is in 2023. Op naar een verdere succesvolle uitwerking!