10-Hoog flats Sliedrecht afgerond en opgeleverd!

Juni 2021 startte aannemer Constructif in opdracht van Tablis Wonen aan de onderhouds- en verduurzamingswerkzaamheden van de 400 huurwoningen in de Valkhof, Havik en Sperwer, ook bekend als de 10-hoogflats in Sliedrecht. Na een intensief en enerverend traject van ca. twee jaar zijn de werkzaamheden afgerond en opgeleverd.

Het ontwerp verbeterd de leefbaarheid en veiligheid doordat er een luifel met verlichting is geplaatst over de entrees waardoor een lichtbaken is gecreëerd. Daarnaast versterkt de luifel de passage naar het aangrenzende park. In detail en materialisering is uitgegaan van een sterk grid waarbinnen strekmetalen panelen in verschillende richtingen zijn toegepast. De geanodiseerde metalen elementen voegen een rijkheid toe aan het ontwerp. Ook zijn de entrees verhoogd en creëren zo een statig binnenkomen. Tot slot zijn er groenbakken geplaatst onder de luifel om het groen te verlengen vanuit het park tot aan de entreezone.

Naast de werkzaamheden in en aan de woningen is ook de uitstraling van de flats aangepakt.

De woningen zijn nu moderner vormgegeven en energiezuiniger! Er zijn energetische maatregelen toegepast, inclusief het gasloos maken van de 400 woningen. Ook zijn 80 woningen voorzien van een nieuwe badkamer, toilet en keuken of een combinatie daarvan. Bij alle vijf de complexen is een nieuwe entree gerealiseerd, waarvan vier met een gecombineerde luifel.

Het resultaat mag er zijn en gezien worden!

Ons bureau, A3 Architecten, maakte de renovatie- en verduurzamingsplannen en de technische uitwerking voor deze 10-hoog flats in Sliedrecht. Met passie hebben we ons ingezet om deze flats veiliger en duurzamer te maken.

Wij wensen de bewoners aan de Valkhof, Havikstraat en de Sperwerstraat veel woonplezier toe!

Voor meer informatie over het project kunt u kijken op de site van Constructif, zie onderstaande link:

https://lnkd.in/eRvm_ZJY