10-Hoog flats Sliedrecht

Juni 2021 startte aannemer Constructif in opdracht van Tablis Wonen aan de onderhouds- en verduurzamingswerkzaamheden van de 400 huurwoningen in de Valkhof, Havik en Sperwer, ook bekend als de 10-hoogflats. Naast de werkzaamheden in en aan de woningen laat Tablis Wonen ook de uitstraling van de flats aanpakken door Constructif en A3 Architecten. De woningen worden moderner en energiezuiniger vormgegeven.

De nieuwe entrees van de 10-hoog flats worden meer herkenbaar in het straatbeeld gebracht. Dit wordt gedaan door entrees te koppelen met een grote luifel, die tevens doorzicht en entree biedt naar het groengebied achter de flats. De interieurs van de entreepartijen zijn bij aankomst van buitenaf al zichtbaar door de grote glaspuien. De hoogte van de entree geeft de mogelijkheid om de algemene ruimte van de eerste woonlaag open te houden, waarmee een verbinding wordt gevormd tussen de entreepartij en de galerijtoegang.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en is er een hoop werk verricht. De woningen zijn nu aardgasvrij met warmte via het warmtenet van HVC. De bewoners ondervinden wel wat hinder van de werkzaamheden maar hebben daarna een gemoderniseerde, geïsoleerde en gasloze woning.

Ons bureau, A3 Architecten, maakte de renovatie- en verduurzamingsplannen en de technische uitwerking voor deze 10-hoog flats in Sliedrecht. Met passie hebben we ons ingezet om deze flats veiliger en duurzamer te maken.