Project: Wilmaflats, Wierlaan, Bergen op Zoom

Het complex aan de Wierlaan is één van de zes Wilmaflats van Bergen op Zoom.

De Wilmaflat staat bekend om haar heldere vormgeving en bakenfunctie van kopgevels. Echter, de flats zullen een grootschalige renovatie ondergaan gericht op verduurzaming, veiligheid en herkenbaarheid.

De werkzaamheden worden in bewoonde staat uitgevoerd. Met dit project bieden Stadlander en Era Contour kansen aan mensen met een beperking en/of een afstand tot de arbeidsmarkt.

Er komen nieuwe entrees, nieuwe gevelafwerking en de omgeving aan de voorzijde van het complex wordt aangepakt. Het nieuwe ontwerp voorziet het gebouw van een nieuwe thermische schil waarmee het wordt verduurzaamd. Deze verduurzaming biedt kans om de flat van een nieuwe uitstraling te voorzien door de toevoeging van nieuwe gevelbekleding. Dit versterkt de bakenfuncties van de kopgevels doordat de gevelbekleding op afstand de flat benadrukt als plaat, maar van dichterbij voorziet van tactiliteit om de menselijke maat de benadrukken.

Om herkenbaarheid van de ingang te vergroten wordt een nieuwe entree gebouwd die beter past bij de schaal van de Wilmaflat. Daarnaast wordt in de plint en entree met verlichting een veiligere uitstraling gecreëerd.

Een mooi project waarbij duurzaamheid en een sociaal maatschappelijke visie samen op gaan.

Meer informatie over het project vind je hier: