Torens Vlietplein Ridderkerk

Geplaatst in: Renovatie | 0

De vier woontorens aan het Vlietplein in Ridderkerk worden in opdracht van Woonvisie voorzien van een nieuwe gevelafwerking. De huidige lichte gevelpanelen van deze torens bevatten asbest en worden gesaneerd.
Het bleke aanzicht van de torens hebben we door een facelift een warmer uiterlijk gegeven. Ter plekke van de balkons, die een extensie van de huiskamer zijn hebben we gekozen voor een beplating met houtlook, voor een warm en intiem karakter op het balkon. Door de beplating en het schilderwerk op de balkondeuren word het gebouw ook wat minder vlak in het aangezicht.
De overige panelen hebben 2 warme, lichte kleuren gekregen die afwisselend met brede en smalle platen bevestigd worden. Deze platen hebben ook verschillende texturen, waardoor het gebouw wat minder vlak oogt en wat meer leeft.
Het geheel van bruine en warme beige kleuren past bij de rest van het vernieuwde Vlietplein en vormt zo een kalm en rustig geheel van texturen en warme kleuren.